UNDVIK TRAFIKKAOS MED APPAR UTVECKLADE AV SIGMA

Bilköer, broöppningar, vägarbeten, olyckor och andra hinder. Varje dag händer det massor i trafiken med köer och kaos som resultat. Men nu det finns det ett sätt att hålla sig uppdaterad om trafikläget i Stockholm och Göteborg – och tusentals personer redan hittat lösningen.

På uppdrag av Trafik Stockholm och Trafik Göteborg har Sigma IT Consulting utvecklat två appar, som ett komplement till webbtjänsten Trafiken.nu.

Trafiken.nu är en digital tjänst med samlad realtidsinformation om trafiken i Stockholms- respektive Göteborgsområdet. Syftet är att underlätta för trafikanterna när de ska fatta beslut om sitt resande. Alla som åker bil, motorcykel, promenerar, cyklar eller åker kollektivt har nytta av informationen. Nu har alltså resenärernas önskemål om en smidigare och mer lättillgänglig tjänst blivit verklighet tack vare apparna.

Via apparna kan användarna få tillgång till information om köer, olyckor, vägarbeten, väglag och pendelparkeringar samt se bilder från trafikkameror. Dessutom finns även funktionalitet för att prenumerera på notiser på händelser som kan påverka resan.

– Användningen av appen har ökat löpande sedan den lanserades, vilket tyder på att den är efterfrågad av trafikanterna. Att få pushad trafikinformation som kan anpassas till de egna behoven har länge stått högt upp på våra användares önskelista och det känns roligt att kunna uppfylla det nu, säger Malin Stoldt, projektledare på trafikkontoret i Göteborgs stad.

– Vi är otroligt stolta över apparnas funktioner och utformning. Eftersom de når ut till så många användare har vi lagt extra krut på UX-designen. Alla ska enkelt kunna använda apparna för att bättre kunna planera sina resor, säger Rashwan Lazkani, Projektledare och iOS-utvecklare för Trafiken.nu på Sigma IT Consulting.

Sigma IT Consulting vann upphandlingen att både utveckla och förvalta apparna. Apparna är gratis och finns på Google Play och App Store. Ladda ner och uppdatera dig om trafikläget innan du ger dig ut på vägarna i Stockholms- eller Göteborgsområdet!

För mer information, kontakta

Jonas Wollinger
Business Unit Manager, MyTeam på Sigma IT Consulting
Jonas.wollinger@sigma.se
+46 703 79 21 48

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 791506