SIGMAS NYCKELREKRYTERING TILL NYA AFFÄRSOMRÅDET ONE IT

– Med Sigma OneIT kan vi erbjuda våra kunder en helhet inom såväl drift, utveckling och förvaltning som off-shore leveranser från Indien. Allt från ett och samma affärsområde inom Sigma.

Orden är Urban Berlindes, som rekryterats som chef för Sigmas nya affärsområde.

Analyser och dialog från flertalet kunder visar en önskan om en leverantör som tar ett helhetsansvar där alla delar i behovskedjan förenas, från applikationsutveckling till drift och support. Med detta som bas satsar Sigma IT Consulting ytterligare på applikationsutveckling och drift genom att skapa ett nytt affärsområde kallat OneIT med fokus att möta kunden hela affärsbehov.

Urban Berlinde är direktör för affärsområdet OneIT med uppdraget att tillsammans med specialistkompetens från Sverige och Indien erbjuda kundnära leveranser. Gårdagens silostänk med separerade leveranser av utveckling, drift och förvaltning är inte längre aktuell. Istället får kunden hjälp med anpassade, smarta helhetslösningar där hela kedjan är integrerad.

– Sigma känns för mig som att komma hem, en härlig och inspirerande miljö där Sigmas vision ”Expect a better tomorrow” är helt rätt. Med min bakgrund från såväl utvecklar- som driftsvärlden kan vi i Sigma OneIT kombinera det bästa av två världar. Genom att en helhet med drift, utveckling, förvaltning samt off-shore leveranser från Indien kombineras får kunderna ett otroligt kraftfullt erbjudande. Allt från ett och samma affärsområde inom Sigma. Utöver det kan vi även erbjuda hela Sigmas portfölj av övriga tjänster och produkter. Det gör oss till en av de starkaste aktörerna på marknaden enligt min mening, säger Urban Berlinde.

Urban är civilekonom och systemvetare, och har under sin yrkesverksamma tid arbetat både operativt och strategiskt inom IT-branschen, allt från rollen som utvecklare och projektledare till VD. Han har lång erfarenhet av att leda organisationer i förändring med fokus på lönsam tillväxt. Urban Berlinde har tidigare varit VD för både TeleComputing Sverige AB och Kentor AB (numera SopraSteria). Som ledare för OneIT kommer Urban att rapportera direkt till Sigma IT Consultings VD Lars Kry.

– För oss är kundens behov och framgång vår främsta prioritering och för att möta detta är driv, engagemang och entreprenörskap viktigt. Urban är vår senaste nyckelrekrytering och han besitter alla dessa egenskaperna. Jag är väldigt glad och stolt att Urban med sin kompetens och gedigna erfarenhet är ombord hos oss. Jag vet att han kommer göra stor skillnad hos våra kunder men även i vår egen verksamhet, säger Lars Kry.

För mer information

Urban Berlinde
Director OneIT, Sigma IT Consulting
urban.berlinde@sigma.se
+46 708 96 5027

Beatrice Silow
Director Communications and Culture, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506