Sigma Young Talent levererar ytterligare ett talangprogram. Denna gång inom engineering.

Ännu en gång bidrar Sigma Young Talent med ett talangprogram som hjälper Ascom att säkra sitt behov av ingenjörer med rätt kompetens för framtidens behov.

Ascom är ett företag i teknikens framkant som tar fram lösningar med fokus på Informations- och Kommunikationsteknologi, IKT, för hälso- och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. För att säkra tillgången till de bästa medarbetarna startar man ett introduktions- och utvecklingsprogram tillsammans med Sigma Young Talent i Göteborg. Programmet syftar till att trygga tillväxt och framtidssäkra specialistkompetenser inom R&D och Engineering.

­– Vi befinner oss i en tillväxtfas med en spännande verksamhet där vi jobbar med den senaste tekniken. För oss är talangprogrammet en ny möjlighet att nå ut till målgruppen och vi gör det gärna med en samarbetspartner som vi vet har bra kontakt med studenterna, säger Patrik Hartvig, VP Global Product Line Mobility på Ascom.

Deltagarna kommer att ges utbildning och coachning parallellt med sitt ordinarie arbete. Det ger en unik chans att få en riktigt bra start på karriären. De kompetensområden som är i fokus är produktingenjörer inom mekanik, kvalitetsingenjörer och utvecklare inom R&D.

Programmet startas upp under Q1-2019 och rekryteringen har påbörjats.

– Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Ascom ta fram ett talangprogram för nyexaminerade ingenjörer. Programmet ger kandidaterna en flygande start på deras karriär. Deltagarna i talangprogrammet ges möjlighet att utvecklas på ett optimalt sätt genom att kombinera praktik och teori. Ett talangprogram är ett utmärkt sätt att attrahera eftertraktad kompetens på kandidatmarknaden säger Pernilla Johansson, Vice VD Sigma Young Talent.

På bilden syns medarbetare från Ascom tillsammans med representanter från Sigma Young Talent.

Första raden, fr v:
Sandra Kjellman – Management Assistant
Anna Harper – Ställföreträdande Manager System Test R&D /Teamledare
Anders Gregow – Software Design Engineer
Parasto Pirshahid – Software Design Engineer inom Mobility
Pernilla Johansson, vVD Sigma Young Talent
Anette Merithäti – UX Designer inom Mobility

Andra raden, fr v:
Oscar Hällström – Kundansvarig Sigma Young Talent
Klara Franson – HR Recruitment Specialist
Ingemar Hjält – Manager System Test R&D
Elin Blomgren – Software Design Engineer inom Mobility
Anders Berggren – Manager Functionality DECT/Wifi
Martin Huss – Manager Functionality Myco

Om Ascom

Ascom är en global leverantör av lösningar med fokus på IKT för hälso- och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. Ascoms vision är att överbrygga informationsklyftor och göra bästa möjliga beslutsunderlag tillgängliga – oberoende av tid och plats. Ascoms mission är att erbjuda verksamhetskritiska realtidslösningar för miljöer som kräver omfattande mobilitet, specialanpassade lösningar och hög tidsprecision. Bolagets unika produkt- och lösningsportfölj samt mjukvaruarkitektur gör det möjligt att integrera mobila enheter och lösningar som ger flexibla och effektiva arbetsflöden inom hälso- och sjukvården, industrin, säkerhetssektorn och detaljhandeln.

Ascom har sitt huvudkontor i Baar i Schweiz, dotterbolag i 18 länder och cirka 1 300 anställda världen över. Ascom (ASCN) är noterad på SIX Swiss Exchange i Zürich. Mer information om Ascom finns på www.ascom.se

Om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och engineering, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogam. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har över 4400 medarbetare i tolv länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.

För vidare information kontakta:

Pernilla Johansson, vVD Sigma Young Talent
pernilla.johansson@sigma.se
Telefon: + 703 99 67 06

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
Telefon: + 46 703 79 15 05