Sigma satsar vidare inom R&D

Sigma IT Consulting satsar vidare inom sitt redan expansiva R&D-område. Ett av fokusområdena är Automotive där nya tjänster inom både Autonomous Vehicles och Electromobility driver teknikutvecklingen framåt i högt tempo.

Ulf Ödesjö har rekryterats som affärsområdeschef till Sigma IT Consulting för att leda denna satsning. Ulf kommer närmast från jobbet som Vice President Product Development på Arcam AB och har dessutom en lång erfarenhet inom Automotive med flera tunga tjänster inom AB Volvo bl.a. som utvecklingschef för Volvos uppkopplade tjänster. Ulf tar ansvaret för R&D-verksamheten i Stockholm och Göteborg, och inom företaget räknar man med att inom kort utvidga till flera orter i Sverige samt med leverans även från Sigmas enheter i Polen och Ukraina.

– Ulf ska med sin gedigna erfarenhet från fordonsbranschen leda vår expansion inom R&D. Idag har vi vår största leverans inom telekom, men vi har många duktiga seniora personer med erfarenhet inom Automotive och med dessa i spetsen skall vi se till att skapa värde för våra kunder även inom andra områden. Sigma förknippas ju oftast med IT men vad man lätt missar är den djupa kompetens vi även har inom R&D, säger Dan Jonsson, chef för Professional Services. Ulfs stora engagemang och brinnande teknikintresse gör honom till en perfekt ledare för vår fortsatta R&D-satsning. Vi är mycket glada att Ulf blir en del av vårt team och leder oss vidare på den resa som vi startade för över 20 år sedan med mjukvaruutveckling inom R&D, fortsätter Dan.

– Att få börja på Sigma är en otrolig förmån. Det är ett företag jag har haft ögonen på länge, säger Ulf. Jag har jobbat mycket med personer från Sigma genom åren och det som har slagit mig är att det alltid är väldigt kompetenta, professionella och dedikerade människor som verkligen brinner för tekniken och att få driva utvecklingen framåt, säger Ulf vidare. Nu skall jag äntligen få vara med på den resan, avslutar han.

För mer information, vänligen kontakta:

Dan Jonsson
Director Professional Services, Sigma IT Consulting
dan.jonsson@sigma.se
+46 703 79 12 29

Ulf Ödesjö
Business Area Manager R&D, Sigma IT Consulting
ulf.odesjo@sigma.se

+46 214 37 04

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
beatrice.silow@sigma.se
+46 703 79 1506