NYTT LEDARSKAP I DIGITALISERINGENS FOTSPÅR

Den digitala revolutionen ritar om kartan. I bransch efter bransch sker stora förändringar när nya affärsmodeller och ny teknik vinner mark. Det skapar fantastiska möjligheter för alla företag, leder till nya arbetssätt och öppnar upp för ett nytt ledarskap!

Inspirationsdagens huvudtalare har alla stor erfarenhet och passion för ledarskap i en tid av snabba digitala förändringar samt förmågan att hitta och förvalta nya spännande affärsmöjligheter.

Dessutom har du möjlighet att lyssna till någon av våra intressanta Breakouts som generöst delar med sig av sina erfarenheter och beskriver de möjligheter som digitaliseringen skapar, vare sig det gäller Artificiell Intelligens eller sälj- och marknadsföring.

Välkommen till en inspirerande eftermiddag där ledarskap i den digitala eran står i fokus!

När: 25 april 2018 kl 14:00-17:00, därefter nyinvigning av Sigmas kontor
Var: Dockplatsen 1, Malmö

Anmälan är stängd.

Keynote 1: Mikael Ydholm & Wing Tang

Communication & Innovation Strategist, IKEA, & Digital Innovation Leader, IKEA

CREATE MOVEMENTS

Wing and Mikael will show examples of how different digital activities have created movements among people, communities and society.

Mikael Ydholm, Communication & Innovation Strategist, has an extensive background within the fields of branding, marketing, consumer intelligence, communication and innovation. After more than 30 years within IKEA he is working with innovations and creating new capabilities for tomorrows IKEA, by capture the opportunities of a changing world.

Wing Tang, Digital Innovation Leader, has studied civil & geodetic engineering. Before join IKEA in 2012 she was working in the intersections of next generation technology & humans, digital business development & innovation. With different assignments connected to digital development and innovation, today’s assignment is leading the exploration case for Digital Innovation. The mission for the team is to explore the unknown.

This presentation is in English.

Keynote 2: Niklas Huss

Innovationschef, Länsförsäkringar

INNOVATION OCH VÅR OMVÄRLD
– HUR LYCKAS VI SKAPA INNOVATION FÖR ATT MÖTA FRAMTIDEN

Det är viktigt att våga tänka nytt för att lyckas med innovation, framför allt i traditionella organisationer. Det har Niklas Huss själv stor erfarenhet av, inte minst efter sitt arbete med att utveckla hur de framtida processerna skulle se ut på Skatteverket.

Niklas Huss har lång erfarenhet av att driva och stötta digitaliserings- och förändringsprojekt, stötta organisationer inom offentlig verksamhet som hälso- och sjukvårdssektorn för att skapa bättre service och effektivare verksamheter. I sin nuvarande position som Innovationschef på Länsförsäkringar driver han innovationsarbetet med en mission "Vi säljer inte försäkringar - vi skapar förutsättningar för ett tryggt och skadefritt liv."

Breakout session

 

BREAKOUT: Mattias Jönsson

Senior Data Scientist på Sigma IT Consulting 

VARFÖR ALLT DU VET OM AI ÄR FEL

Den hype som just nu råder kring Artificiell Intelligens gör det svårt att få en god bild av möjligheterna med AI och de utmaningar man ställs inför då man börjar arbeta med området. Mattias kommer att navigera i området för att ge en grundläggande syn på vad AI är, vad det kan användas till och varför den bild som medier förmedlar inte alltid är särskilt konstruktiv.

Mattias Jönsson har många års erfarenhet inom dataanalys och en passion för AI. Med en bakgrund hos bland annat Microsoft och IBM, har han de senaste åren arbetat med företag och organisationer inom ett stort antal olika branscher runt om i Norden med fokus på AI och avancerad analys.

BREAKOUT: Elin Mellbrand & Andreas Cederblad

Maverick by Sigma 

TA KOMMANDOT ÖVER DINA SÄLJ- OCH MARKNADSINSATSER

Growth Driven Marketing (GDM) är ett verktyg där du som ledare för sälj- och marknadsåtgärder på ett agilt sätt kan styra över din kommunikation.

Med hjälp av metoder som inbound marketing går det att på ett strukturerat sätt samla och analysera data utifrån dina kunders behov, personligheter och digitala fotspår. De sälj- och marknadsåtgärder som sedan görs baseras på den faktiska data som samlats in vilket ger en träffsäker och kostnadseffektiv kommunikation. Du får konkreta tips på hur du kan få ut det mesta ur dina kanaler och driva ditt sälj- och marknadsarbete framåt med hjälp av GDM.

– Ställ gärna frågor så hjälper vi dig med dina digitala utmaningar!

Andreas Cederblad är digital strateg på Maverick by Sigma. Han har stor erfarenhet av digital intäktsoptimering, digitala kommunikationslösningar, innovation, strategier och datadriven marknadsföring. Andreas har tidigare arbetat som Innovation Manager på NE Sverige AB, dessförinnan Bonnierägda HD-Sydsvenskan/8till5.se 

Elin Mellbrand är kommunikationsstrateg på Maverick by Sigma. Hon har 20 års erfarenhet av kommunikation inom retail och Life Science och har bl.a. suttit i brandteamet på Zoega´s och arbetat med Liberos kundklubb. Till vardags hjälper Elin bland annat företagen BioGlan, Nordic Drugs, Ferrero och Teva med strategier, säljkommunikation och förändringskommunikation.

Agenda

14:00-14:10 Inledning

14:10–14:50 Keynote 1: Create Movements, Mikael Ydholm, Communication & Innovation Strategist, IKEA, och Wing Tang, Digital Innovation Leader, IKEA  

15:00–15:30 Breakout Session. Vilken väljer du?

Varför allt du vet om AI är fel, Mattias Jönsson, Sigma IT Consulting

Ta kommandot över dina sälj- och marknadsinsatser, Elin Mellbrand och Andreas Cederblad, Maverick by Sigma

15:30–16:00 Fika

16:00–16:40 Keynote 2: Innovation och vår omvärld – Hur lyckas vi skapa innovation för att möta framtiden, Niklas Huss, Innovationschef, Länsförsäkringar

16:40–16:50 Avslutning

17:00 Bubbel och mingelmat på plan 5

18:00 Invigning, bandklippning & fortsatt mingel

Anmälan

Välkommen till en inspirerande förmiddag där ledarskap i den digitala eran står i fokus!

När: 25 april 2018 kl 14:00-17:00, därefter nyinvigning av Sigmas kontor
Var: Dockplatsen 1, Malmö
Anmälan är stängd

Eventet är kostnadsfritt för Sigmakunder och speciellt inbjudna gäster (no show-avgift 500 kr).

 

 

VILL DU VETA MER OM HUR SIGMA DRIVER DEN DIGITALA REVOLUTIONEN?

Vi ger din verksamhet ökade möjligheter att lyckas i den digitala transformationen genom att erbjuda IT-tjänster med absolut spets. Söker du en expert eller en färdig lösning? Vill du rekrytera personal, implementera nya system eller få med hela bolaget på den digitala förändringsresan?