Sigmas inspirationsdag i malmö

I alla organisationer står innovation och entreprenörskap högt på agendan. Det gäller att våga och testa gränser. Utmaningen ligger i att få in det naturligt i företagets dna, så att det genomsyrar hela verksamheten och inte enbart ett fåtal personer.

Till inspirationsdagen i Malmö har vi lyckats engagera några av landets vassaste entreprenörer. Ta chansen att lyssna på deras unika erfarenheter och panelens intressanta diskussioner. Dessutom presentation av vinnarna i innovationstävlingen DreamBig Sigma Innovation Race, som utsett de bästa affärsidéerna inom IT och tech i stenhård konkurrens.

Välkommen till en inspirerande eftermiddag där möjligheterna med innovation och entreprenörskap kommer att visa vägen till framtiden.

När: 6 december, kl 13:30–18:00, inkl enklare AW med mingel
Var: Börshuset, Skeppsbron 2, Malmö
Osa: senast den 30 november

Anmäl dig längst ned på sidan

KEYNOTE: ULRIKA WENNERBERG NORVENIUS

Marketing Communications Director, Tetra Recart/Tetra Pak

INNOVATION SOM PASSION

Tetra Pak förändrade en hel industri när innovationen trekantig mjölkkartong lanserades på 50-talet. Sedan dess har bolaget utvecklats och är nu en stor multinationell spelare med verksamhet i mer än 160 länder. Innovation finns i bolagets dna och är en av grundförutsättningarna för dess överlevnad och tillväxt. Men hur gör ett bolag av denna storlek för att hålla jämna steg med samhällsutvecklingen i övrigt i en värld som allt mer präglas av digitalisering och hållbarhet? Följ med på en resa som handlar om innovation, passion och modet att vara uthållig.

Ulrika Wennerberg Norvenius har mer än 20 års erfarenhet från olika ledarroller inom kommunikation, varumärkesutveckling, marknadsföring, förändringsledning, affärsutveckling och digitalisering. Hon har tidigare arbetat i reklambranschen och även varit en del av koncernledningen på energibolaget Öresundskraft i många år. Idag har Ulrika ett globalt uppdrag som Marketing Communications Director för ett snabbt växande affärsområde på Tetra Pak.

KEYNOTE: HAMPUS JAKOBSSON

Founder TAT/The Ground

VAR BEHÖVS INNOVATION?

Inom vilka områden är det mest intressant att skapa nya innovationer? Skånes främsta techentreprenör ger exempel på idéer du borde testa! Och tips på områden som många inte tänker på när det gäller innovationsmöjligheter. 

Hampus Jakobsson är en av Skånes allra främsta techentreprenörer. 2002 grundade han TAT – ett bolag som byggde användargränssnitt för mobiltelefoner. Åtta år senare sålde han och medgrundarna sitt bygge till bolaget bakom Blackberry-telefonerna. Sedan dess har han investerat i över 80 techbolag samt varit med och startat nätverket Malmö Startups och innovationsstudion The Ground. Utnämnd till hedersdoktor vid Malmö Universitets fakultet för teknik och samhälle.

KEYNOTE: SARA PONNERT

Studio Manager Malmö, Avalanche Studios

EN FYRKANTIG VÄRLD?

Hur spel går från att vara high tech och nördigt till att bli en bland de största underhållningsbranscherna.

Sara Ponnert är Studio Manager Malmö på Avalanche Studios. Hon har även arbetat med affärsutveckling på Media Evolution, och har en bakgrund inom spel.
Avalanche Studios utökade under 2018 sin verksamhet med en studio i Malmö. Företaget är en av Sveriges största spelstudios med över 200 anställda i Stockholm och 100 i New York. 

KEYNOTE: ÖRN ÓLASON

Co-Founder/Partner Thank You Studios

GROWING STARTUPS INTO SUCCESSFUL COMPANIES

He is as capable of conducting teams of technologists creating a multi-platform digital experience as he is on the ground floor designing branded content by hand. He co-founded Thank You Studio in 2006 which has since then delivered global campaigns for clients such as Swatch, MTV and Ferrari to name a few. His entrepreneurial spirit provides him with the passion it takes to build brands from the ground up, and he has guided numerous clients through the entire innovation process, growing their start-ups into successful companies.  

Örn Ólason has a proven track record of developing strong brands and executions across all media. His trailblazing nature, years of experience and his constant need to adapt and evolve, allow him to keep leading the way in innovative, functional and high performing design solutions.

Paneldebatt

Charlotta Ursing – VD för startuphuset Minc i Malmö
Anders Norman – Styrelseordförande Innovation Skåne, tidigare VD Almi
Karin Ebbinghaus – Investment Manager Almi Invest GreenTech

Ytterligare två entreprenörer från Minc deltar i paneldebatten.

Agenda

13:30–14:00 Dörrarna öppnas och vi bjuder på snacks och dryck

14:00–14:10 Inledning

14:10–14:40 Keynote: Ulrika Wennerberg Norvenious

14:40–15:10 Keynote: Hampus Jakobsson

15:10–15:30 Fika

15:30–15:50 Keynote: Sara Ponnert

15:50–16:30 Keynote: Örn Ólason

16:30–16:45 Vinnarna av DreamBig presenteras av Karin Ebbinghaus

16:45–17:15 Paneldebatt

17:15–18:00 Wrap up och enklare AW med mingel

Anmälan

Välkommen till en inspirerande eftermiddag där innovation och entreprenörskap står i fokus!

När: 6 december, kl 13:30 – 18:00, inkl enklare AW med mingel
Var: Börshuset, Skeppsbron 2, Malmö
Osa: senast den 30 november

Anmälan är nu stängd