Sigmas inspirationsdag i göteborg

I alla organisationer står innovation och entreprenörskap högt på agendan. Det gäller att våga och testa gränser. Utmaningen ligger i att få in det naturligt i företagets dna, så att det genomsyrar hela verksamheten och inte enbart ett fåtal personer.

Till inspirationsdagen i Göteborg har vi lyckats engagera några av landets vassaste entreprenörer. Ta chansen att lyssna på deras unika erfarenheter.

Nedan presenterar vi hela programmet med alla keynote-speakers och flera spännande breakout-sessions med intressanta talare.

Dessutom: Vi har ett resultat! Årets vinnare i DreamBig Sigma Innovation Race presenteras för första gången. Stor prisutdelning!

Välkommen till en inspirerande förmiddag där möjligheterna med innovation och entreprenörskap visar vägen till framtiden.

När: 30 november 2018 kl 7:30–13:15, inkl frukostmacka och lunch
Var: Eriksbergshallen, Maskingatan 11, 417 64 Göteborg
Osa: senast den 23 november

 

Keynote: Lena Apler

Affärsängel och styrelseordförande, Collector Bank

FRÅN SUPERENTREPRENÖR TILL AFFÄRSÄNGEL

Från Collector till Collector Bank och Collector Ventures. Från ingenting till 10 miljarder i börsvärde. En fantastisk resa från superentreprenör till affärsängel. Lena Apler fortsätter idag att investera i nya startups som har utpräglad digital inriktning och ger teknisk och affärsmässig nytta. Många av dem finns dessutom i Göteborg. Vi får ta del av intressanta erfarenheter och viktiga framgångsfaktorer.

Lena Apler grundade 1999 det som idag är Collector Bank där hon även är styrelseordförande. Numera också affärsängel som investerar i nästa generations fintech-bolag. Di Digitals läsare röstade förra året fram Lena Apler till årets Female Founder. Hon har sedan tidigare en mängd utmärkelser, bl a näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör samt en gästprofessur vid Handelshögskolan i Göteborg.

Keynote: Johan Magnusson

Docent och avdelningschef, Göteborgs universitet

HUR BALANSERAR VI EFFEKTIVITET OCH INNOVATION?

Digitalisering för med sig nya utmaningar, och tidigare forskning visar att vår nuvarande styrning snarare motverkar än möjliggör. Sessionen belyser hur man som verksamhet kan balansera ökad effektivitet och innovation, och utgår från ny forskning och den första evidensbaserade modellen för digital mognad. 

Johan Magnusson är docent verksam som avdelningschef vid Göteborgs universitet och medföreståndare för Swedish Center for Digital Innovation (www.scdi.se). Hans forskning rör sig kring frågan hur man styr i tider av digitalisering. Han arbetar med organisationer både inom offentlig och privat sektor med tillämpad forskning, rådgivning och sitter med i ett flertal jurys, bl.a. CIO Awards och Sigmas innovationstävling DreamBig.

Breakout sessions

 

BREAKOUT 1: Fredrik Flyrin & Lars-Erik Lindberg

Ericsson Garage Gothenburg

Från idé till marknad med nytänkande samarbeten och partnerskap

Vilka är vi på Ericsson Garage? Vad gör vi? Hur gör vi det? Samt exempel på spännande projekt. Vi visar också några prototyper och demonstrerar vår egen – Robot Pepper!

Fredrik Flyrin, Garage Core Team & Innovation Program Manager, PDU Packet Core
Lars-Erik Lindberg, Garage Core Team & Change Leader, PDU Transport

BREAKOUT 2: Johan Kjörk & Anna Crona

Sigma IT Consulting 

Att leda en generation av entreprenörer

I våra organisationer ställs höga krav på individer, system och processer – något som utmanar hur vi leder de människor som är kärnan i våra verksamheter. Olika generationer har olika krav och förväntningar för att trivas och prestera. 90-talisterna präglas av hög grad av individualism, har höga förväntningar på vad deras arbetsgivare kan göra för dem. Samtidigt finns det inte någon generation som har samma entreprenöriella driv. Välkommen till ett spännande möte mellan två generationer som reflekterar över skillnader och hur vi leder effektivt.

Johan Kjörk har 15 års erfarenhet som VD och MD på ett antal konsultbolag med fokus på digitalisering, förändring och kommunikation. Idag leder Johan Sigma IT Consultings affärsområde Sigma Innovation samt Sigmas Acceleratorprogram DreamBig. Johan har en bred erfarenhet av affärsutveckling från startups till globala koncerner.

Anna Crona har ett stort intresse för de olika utmaningar som är kopplade till innovationsarbete och har erfarenhet av produktutveckling samt av att driva entreprenörsskap inom stora företag. Hon är en del av teamet som arbetar med innovation inom Sigma IT Consulting.

Breakout 3: Patrik Hallberg

GE Additive AddWorks

Innovation med 3d printing i metall – en teknik som gör dina idéer till verklighet

3D skrivare i metall kan frigöra din innovationsförmåga. Patrik Hallberg visar hur du kan höja prestandan på dina produkter, korta ledtider och förenkla hela din leverantörskedja.

Patrik Hallberg, Manager Application Development, har en bakgrund bland storbolag såsom Alstom, SCA och Siemens. Av en slump hamnade han hos ett litet, ungt och innovativt bolag i Mölndal - Arcam AB. Idag är bolaget uppköpt av General Electric och fortsätter sin resa att revolutionera tillverkningsindustrin.

Breakout 4: Magnus Perman

Sigma IT Consulting

Från reaktiv till proaktiv kundanalys med data science

Tiden är förbi då massmail med samma budskap och erbjudanden skickas till alla kunder. Med den volym av data som företag idag besitter tillsammans med nya verktyg runt Data Science och AI så öppnas en ny värld av möjligheter för personaliserad och proaktiv marknadsföring.

Magnus Perman, är civilingenjör i Datateknik och har över 15 års konsulterfarenhet av att leverera Analytics-lösningar.
Magnus har jobbat för globala kunder inom Retail, Media och Industri och varit inbjuden som talare på Analytics And Data Summit i San Francisco både 2017 och 2018.
Han är också utsedd till Tomorrow Pilot inom Data Science på Sigma IT Consulting.

Paneldebatt

Paneldebatt_bild

Lars Kry, VD Sigma IT Consutling
Lena Apler, grundare Collector Bank
Johan Magnusson, docent Göteborgs Universitet
Patrik Hallberg, Manager Application Dev GE Additive AddWorks
Maria Fuxborg, vVD Lindholmen Science Park

Agenda

07:30-08:00 Registrering och frukostmacka

08:00–08:15 Inledning

08:15–09:00 Keynote: Lena Apler

09:15–09:45 Breakout sessions

09:45–10:15 Fika 

10:15–11:00 Keynote: Johan Magnusson

11:00–11:30 Paneldebatt

11:30–12:15 Prisutdelning DreamBig

12:15–13:15 Mingellunch