Sigma IT Tech – nystartat bolag för IT-tekniker

Kompetensbehovet inom den svenska IT-branschen är fortsatt stort. Det visar den rapport som IT- och Telekomföretagen presenterade nyligen. Bedömningen är att det år 2022 kommer saknas ca 10 000 personer inom området IT-support och IT-drift. Därför startar nu Sigma ett nytt konsultbolag för IT-tekniker.

Det nya företaget, som heter Sigma IT Tech, har en tydlig spets; att möta kundernas efterfrågan och erbjuda fler personer att arbeta som supporttekniker. Sigma IT Tech erbjuder konsulter med kompetens av Support & Operations inom 48 timmar. Erbjudandet omfattar tjänster för att få en fungerande IT-miljö, både på klient- och servernivå.

– Det är med stor stolthet vi startar Sigma IT Tech. Vi har lång erfarenhet inom området med många fina kundrelationer. Det känns extra roligt att vi nu med Sigma IT Tech tillsammans med Sigmas övriga tjänster kan erbjuda de bästa förutsättningarna för en säker, modern och effektiv IT-drift, säger Jenny Sander, VD på Sigma IT Tech.

Sigma IT Tech har identifierat att både små och medelstora företag har ett behov av IT-support, liksom IT-avdelningar på större företag eller offentlig verksamhet. Företaget räknar med att anställa över 100 konsulter, från nyutexaminerade till personer med längre erfarenhet, som även kan agera mentorer.

– Vi är väldigt engagerade i våra konsulter och för oss är det viktigt att var och en utvecklas och trivs på jobbet. Hos våra kunder hjälper vi till med allt från tekniska problem, IT-beställningar eller hur man enklast löser utmaningar i Office. Vi arbetar även med djupare felsökning och vi älskar när vi ställs inför svåra utmaningar där vi kan hjälpa till och göra livet enklare för våra kunder och deras anställda, fortsätter Jenny Sander.

Sigma IT Tech startades den 1 januari 2018 och är i dagsläget verksamt i Göteborg.

För mer information

Jenny Sander
VD, Sigma IT Tech
Telefon: +46 706 35 87 88
E-post: jenny.sander@sigma.se

Beatrice Silow
Kommunikations- och kulturchef, Sigma IT Consulting
Telefon: +46 703 79 15 06
E-post: beatrice.silow@sigma.se