Folkuniversitetet väljer Sigma som strategisk partner

I konkurrens med ett flertal andra leverantörer har Sigma IT Consulting vunnit ännu en upphandling. Det är Sigma i Örebro som kommer att vara strategisk partner när det gäller Folkuniversitetets integrationsplattform samt deras framtida resa inom Business Intelligence.

Peter Mikulic, VD för Folkuniversitetets Servicebolag, som svarar för utveckling och drift av IT-systemen inom verksamheten, säger i en kommentar:

– Upphandlingen drevs som en interaktiv upphandling där dialog hela tiden stod i fokus. Sigma var alltid på tå och visade att de i varje dialog var den strategiska partner vi behöver. Den efterföljande etablering av samverkansformerna med oss och andra strategiska partners under projektförberedelserna har löpt mycket smidigt, vilket lovar gott för ett framgångsrikt utvecklingsarbetet tillsammans.

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige och som präglas av idén om att kunskap och skapande ger människor förutsättningar för ett rikare liv.

Kraven på tillgänglighet från intressenter och kursdeltagarna ökar och Folkuniversitetets vision är att vara det studieförbund som erbjuder bäst service och kvalitet.

Det arbete som är planerat inom ramarna för detta förändringsprogram kommer lägga grunden för Folkuniversitetets digitala resa under de närmaste åren.

– Vi är otroligt glada och stolta att vi fått förnyat förtroende av Folkuniversitetet. Till att börja med kommer det pågå ett projekt under 2018 och 2019. Därefter är ambitionen att vi även ska förvalta dessa delar, säger Erik Ågren, Consultant Manager på Sigma i Örebro.

Erik Ågren berättar vidare att det kommer vara ett team på mellan tre och fyra personer som kommer jobba i projektet. Sigma kommer också att migrera data från Folkuniversitetets tidigare system till den nya plattformen.

FÖR MER INFORMATION

Erik Ågren
Consultant Manager – Energy By Sigma Örebro
+46 730 233 606
erik.agren@sigma.se

Peter Mikulic
VD för Folkuniversitetets Serviceaktiebolag
+46 867 929 69
peter.mikulic@folkuniversitetet.se