Träffa våra hjältar!

Vi är en koncern med över 3900 medarbetare i 12 länder med ett omtalat tekniskt know-how. Vi hjälper våra kunder med de kompetenser som behövs för att utveckla nya IT-lösningar. Det kan handla om digital innovation eller transformering, produktinnovation, systemutveckling, applikationsförvaltning eller något annat där vårt kunnande inom teknik, strategi eller kommunikation kommer till sin rätt. Som konsult på Sigma är du med och löser morgondagens problem med teknik som ligger i framkant.

SORANA STILLKVIST

Det bästa med att jobba på Sigma är att det är så enkelt, det finns ingen utpräglad hierarki och det är alltid bra respons från cheferna, även på högre nivå. Det är en väldigt levande arbetsplats med roliga människor som gör det kul att komma till jobbet. Alla brinner för sina områden. Det fantastiska CSR-arbetet är också ett stort plus.

 

 

Det som skiljer Sigma från andra företag är våra värderingar. Vårt fantastiska engagemang i Star for Life och andra projekt, gör Sigma till ett varmt företag och det är viktigt för mig. Att få besöka Star for Life-skolorna i Johannesburg var en häftig och omvälvande upplevelse som jag alltid kommer att bära med mig. Det är så långt mellan teknik och välgörenhet. Hård teknik och mjuka värden. Här integrerar vi det och skapar ett företag med uppriktiga värderingar och ett genuint intresse som genomsyrar hela vår kultur.

Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med i många olika typer av projekt inom kommunikationsområdet. Det är också roligt att slå ihop IT och kommunikation i den digitala transformationen. Det är ett uppdrag som berör så många områden och behövs överallt i samhället. För min del är det extra roligt att ha fått vara med om utvecklingen av webben. Från att ha varit ett platt informationsverktyg till dagens kraftfulla digitala lösningar som nu genomsyrar allt i vårt samhälle, samt hur kommunikation och IT har blivit mer och mer beroende av varandra.

Som projektledare på kommunikationsenheten för Sigma IT Consulting arbetar jag även en hel del med att utveckla vårt eget varumärke, vilket är både intressant och spännande.

En helt vanlig dag, om det nu finns några sådana, lämnar jag ett av mina två barn i skolan. Kollar mailen på bussen till jobbet och lyssnar på poddar för att koppla av. Gärna samhällspoddar. Olika livsöden fascinerar mig. Musik är också en stor del av mitt liv och under gymnasietiden var vi några tjejer som hade ett eget rockband. Men det är historia nu.

När jag behöver rensa huvudet är det bra att klättra. Då går det inte tänka på annat. Det är jätteskönt att enbart fokusera på nästa steg. Det finns en fantastiskt gemenskap inom klättervärlden, alla hjälper alla och ger tips. En skön paus i vardagen!

Malcolm Kente

Det var tack vare en annons på LinkedIn som jag kom i kontakt med Sigma. Redan på första intervjun kändes det bra och den känslan visade sig vara riktig. Java-teamet där jag jobbar nu är ett jättebra gäng. Vi har kompetens på olika nivåer, ett bra och nära samarbete där vi ställer upp och hjälper varandra när det behövs.

 

 

Ända sedan jag var liten har jag haft massor av energi och älskat att röra på mig. Fotboll, basket, löpning. Jag tyckte allt var kul. När jag i tonåren flyttade från Tanzania till USA upptäckte jag hiphop på riktigt och den blev en stor och viktig del i mitt liv. 2012 flyttade jag till Sverige. På gymmet testade jag en dansklass och blev verkligen entusiastisk. Jag kände att det var det här jag ville göra.

Jag hade först tänkt utbilda mig till personlig tränare. Samtidigt har alltid gillat matte och logiskt tänkande. I High School hade jag testat att programmera. Jag pluggade Grafisk Design och tyckte det var kul att få animationer att röra på sig. Så istället för PT blev det Soft Engineering and Management på Göteborgs Universitet. Jag valde att specialisera mig på Java. Jag gillar logiken och att skapa olika objekt som blir till en helhet. Det kan vara ett kalkylprogram, spelutveckling eller styrning och övervakning av maskiner. Det har inte så stor betydelse. Utmaningen och problemlösningen är huvudsaken. Därför är det roligt att jobba på Sigma – här finns så många uppdrag med spännande utmaningar. Dans har faktiskt stora likheter med Java-programmering. Armar och ben, huvud, kropp och fötter är objekt som tillsammans bildar moves och skapar en helhet med musiken.

Each One Teach One, är ett begrepp som jag värdesätter. Även om det har sitt ursprung i ett mycket allvarligare sammanhang, passar det både för dansen och arbetet. På fritiden är jag danslärare i hiphop och kizomba på Twisted Feet Dance Academy samt med i danskollektivet Fuse Fam. Den senare har jag också varit med att starta. Jag har tidigare även tävlat i en av Sveriges största dansfestivaler, Gothenburg Dance Festival, vilket var väldigt roligt och spännande. Inom programmering lär vi också alltid av varandra. Inte minst här på Sigma där kunskapsdelning är en självklar del av kulturen. Det har hela teamet nytta av och i förlängningen även våra kunder naturligtvis.

ALEXANDRA STOCKMAN

Sigma erbjuder som sagt stora möjligheter att utvecklas. Det är även stor frihet och stöttning för nya idéer. Som när jag kom på idén med en svensk kod-podd. Det var inga problem att starta Sigma-podden. Jag fick tips på kollegor som ville vara med och idag är vi tre personer som bollar idéer och producerar. Och när vi frågade vår regionchef här i Göteborg om han ville medverka och berätta om sitt jobb var det inga problem. Han ställde gärna upp och tog sig tid.

 

 

Det bästa med mitt jobb som Java-utvecklare är att varje dag få nya utmaningar. Det gäller att alltid vara alert i huvudet. Jag älskar ju problemlösning. Det är också en förmån att få jobba med människor som har samma intresse.

Jag hade tänkt bli forskare i matematik, men under en av kurserna fick jag upp ögonen för programmering och blev helt fascinerad. Det var så konkret och inte alls abstrakt som matten. Efter min utbildning på universitetet och Chalmers i Göteborg fick jag jobb i Stockholm. Några år senare började jag funderade på att flytta tillbaka. På en middag var det flera gäster som pratade så gott om Sigma. Det avgjorde saken. Jag sökte jobb och här är jag nu.

Just nu har jag ett uppdrag som back-end-utvecklare på ett stort telecomföretag. Vi är 5-6 personer och förutom back-end och front-end är det testare och UX-designers som jobbar i samma scrum-team. Jag gillar när man får vara med i nya projekt från start. Då blir det större variation. Ibland fixar jag buggar, skriver tester, felsöker eller skapar nytt. Mest gillar jag att sitta med en front-end-kollega och se resultatet av vårt gemensamma arbete, och till slut se hela flödet.

Jag tycker också det är viktigt med mångfald och där ligger ju IT-branschen inte i framkant precis. Därför blev jag glad när jag träffade tjejerna i Pink Programming. En ideell förening med målet att fler kvinnor ska programmera. Jag var där för att presentera Sigma som är sponsor till föreningen. Det resulterade i att jag nu deltar aktivt när Pink Programming har sina träffar och läger.

Det känns som fler och fler tjejer får upp ögonen för möjligheterna i vår bransch. Men mycket återstår att göra, inte minst att fånga upp tjejer som går på högstadiet och snart ska göra sina studieval.

Malin Bryntesson

För mig handlar UX-design i grunden om att designa genomtänka upplevelser utifrån en förståelse för användarens behov och förutsättningar. Att användaren intuitivt älskar produkten eller tjänsten utan att behöva förklara varför.

 

 

Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Stockholm när jag blev erbjuden jobbet här på Sigma. Jag får jobba med kompetenta och bra medarbetare som varit länge i branschen och vet hur saker och ting funkar. Vi kommer inte med färdiga paketlösningar utan anpassar oss till kundernas behov. Det är hela tiden nya och roliga uppgifter som ska lösas. Känns stimulerande att kunna se och hjälpa kunderna med deras utmaningar.

Som utbildad konstnär har jag tidigare, innan jag började i IT-branschen, både frilansat som illustratör och arbetat som projektledare inom konst och kultur, så jag är van att jobba utanför ramarna med kreativitet som drivkraft.

Slentrian är det värsta jag vet. Man måste hela tiden våga utmana, men även våga misslyckas. Och inte tveka att ta sig an svåra uppgifter. Det är fantastiskt att få utlopp för sin kreativitet på jobbet. Diskutera och utbyta erfarenheter och tips med likasinnade kollegor. Jag älskar att hitta nya spår och våga testa det som är outforskat.

User Experience för mig, handlar om beteenden och att designa själva upplevelsen. Kärnan ligger i att skapa något som är både funktionellt, innovativt och speciellt för användarna. De främsta verktygen i min vardag är: frågeställning, hypoteser, analys och visualisering av lösningar och ha kul!

Det finns nog en släng av samlarmani i min personlighet. Förutom tuschpennor samlar jag på koppar och porslin av svenska konsthantverkare. Skandinaviskt design är en stor favorit. Min senaste passion är lampor och lampdesign. Jag tror alla kreatörer fascineras av ljuset och hur det kan förändra en miljö. – Att nå utanför ramarna och våga, som konstnären Hanna Wilke beskrev det så bra: "Having a talent isn't worth much unless you know what to do with it".